Luni, 2018-09-24, 2:55 PM

    Halloween sau "ziua tuturor sfintilor” este o sarbatoare cu radacini celtice dar si crestine, care a inceput sa atraga din ce in ce mai multi simpatizanti romani, desi nu face parte din traditiile noastre.
    Multi romani nu sunt de acord cu sarbatorirea acestei zile de 31 octombrie in stil Halloween, insa o mare parte a poporului nostru a acceptat aceasta sarbatoare "imprumutata”, considerand-o un prilej pentru o petrecere mai neobisnuita, un fel de "bal mascat”.

    Halloween-ul isi are originile in traditiile civilizatiei celtice, care celebra la sfarsitul lunii octombrie incheierea verii printr-o sarbatoare numita Samhain. Celtii credeau ca in aceasta perioada, granita intre lumea reala si lumea spiritelor este foarte subtire, spiritele putand sa treaca in lumea vie reincarnandu-se in animale, adeseori in pisici negre.

    Oamenii credeau ca pot evita fantomele daca pleaca de acasa in noaptea Halloween-ului. In plus, se costumau in personaje negative pentru ca spiritele sa nu ii recunoasca, si sa ii lase in pace, crezand ca si ei sunt la randul lor fantome. Focurile de tabara erau un mod de a sarbatori Samhain-ul, celtii le aprindeau in varfuri de deal pentru a alunga spiritele rele, dar si pentru ca sarbatoreau venirea iernii si sacrificau animale pentru a avea provizii in anotimpul rece.

    Halloween-ul mai este cunoscut si sub denumirea Sarbatoarea Mortilor (The Feast of the Dead) sau Ziua Mortilor (The Day of the Dead).


Sustine Coltu` Vesel cu un Like pe Facebook!

Disclaimer
Acest site este un pamflet!  Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe site sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui site si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva.
     Pentru nici una dintre situatii autorii acestui site nu pot fi acuzati de nimic si nici nu se considera responsabili de ceva anume!   Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de email coltu.vesel@gmail.com .
Statistici
MaxRom Maximu Romanesc

Creaţi un website gratuit prin uCoz